tisdag 8 mars 2011

Tips från coachen-"Cupcakes"

Pimpade muffins är på tapeten nu och det hetast som dina läppar kan beröra i fikaväg. Så jag ställde la mig i köket idag och tillverkade ett gäng. Oh la la sicken njutning! Innebär dock att det blir femtioelva varv runt huset senare idag för de håller garanterat skinnet spänt. Har inte Amerikansk bakgrund för inte säg dessa små sockerbomber men inget ont som för något gott med sig. Detta kanske innebär att den gamla torra muffinsen ala Sverige kan begravas och aldrig mer återuppstå?! Det röstar jag för.

Peanutbutter chocolate cupcakes:

Nästan så att man blir tårögd så fina de blev.
150g hackat osaltat smör
1 1/2 dl farinsocker
2 ägg
125g jordnötssmör med bitar
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr av hasselnötskräm och jordnötskräm:
1 1/4 dl mjuk hasselnötskräm
3/4 dl mjukt jordnötssmör med bitar
2 hackade Snickers á 60g

1.Värm ugnen till 175 grader och placera 18 pappersformar på en plåt. 2. Rör smör och socker vitt och pösigt och vispa sedan ned äggen, ett i taget. Tillsätt jordnötssmöret och vispa tills allt är blandat. Vänd ned siktat mjöl och bakpulver omväxlande med mjölk och blanda väl. 3. Fördela smeten i formarna och gräddar kakorna i 10-12 min. Låt dem svalna på galler.
Glasyr: Blanda hasselnötskräm och jordnötssmör till en glasyr och bred den på kakorna. Dekorera slutligen med bitar av Snickers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar